NRK Meny
Scones
Foto: Hanne Hoftun / NRK

Scones "fruktnøtt"

Kokke-Lise gir deg oppskriften på sunne og gode scones!

Slik gjør du

Grovhakk hasselnøttene og rist dem gylne over middels varme i en tørr stekepanne.
Skjær aprikosene i små terninger.

Smuldre smøret sammen med hvetemelet og sukkeret. Bland inn de andre ingrediensene, men spar litt nøtter til pynt.

Bland sammen til en jevn deig, del deigen i to og form deigemnene til to runde leiver ca. 3cm tykke.Bruk en kniv dyppet i mel og skjær hver leiv i fire eller åtte, avhengig av hvor store du vil ha dem.

Pensle med vann eller melk, dryss ver resten av nøttene og stek sconesen i 15-20 minutter modt i ovnen på 200 grader. Avkjøl på rist.

Tips

Hasselnøtter, rosiner og aprikoser kan byttes ut med andre nøtter eller annen tørket frukt.

Kilde: Lise Finckenhagen