Scampi fritti
Foto: DR

Scampi fritti

Brødrene Price flesker til med et helt program av mat som skal frityrstekes. I denne retten kan du bruke sjøkreps, men også scampi eller kongereker dersom det er lettere å skaffe.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Blant mel og salt, og ha så i øl, vann, smeltet smør og konjakk. Pisk det hele sammen. Det må ikke være klumper i deigen! Sett den kaldt i en times tid. Ha i eggehvitene rett før du skal bruke deigen.

Ta skallet av sjøkrepshalene. Dypp dem i deigen, og friter i varm olje inntil de er gylne og sprø.

Fjern stilkene fra persillen, skyll og tørk den grundig. Friter den så i olje (men pass på, det spruter!).

Blant alle ingrediensene til tartarsausen godt sammen. Legg halene på et fat sammen med persillen og noen sitronbåter. Server sausen ved siden av.

Tips

Spar gjerne på skallet, og kok kraft på det senere.

Flere retter fra samme program:

| | | |

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR