NRK Meny
Video Kjartan Skjelde steker kantareller og posjerer egg

Gode råd fra Kjartan Skjelde: Når kantarellene skal stekes skal de ikke ha salt på i pannen, det trekker ut vannet og soppen blir kokt i stedet.

Sauterte kantareller med posjert egg

Toast toppet med kremete kantareller og posjert egg. Kantareller kan brukes til suppe og saus og får enhver rett til å heve seg.

Slik gjør du

Rist loffskivene i brødrister.

Kantarellene stekes i rapsolje og smør og smakes til med salt og pepper. Vend inn pisket fløte og finhakket persille. Soppmiksen anrettes på toasten.

Posjerte egg
Kok opp vann, eddik, laurbærblad og salt. Sett til side. Knekk så hele egg i det varme vannet og la eggene trekke i 3-4 min. Anrett egget på sopptoasten.

Tips

Se også: Alle oppskriftene fra Den nordiske smaken

Kilde: Kjartan Skjelde i TV-serien Den nordiske smaken