Elgsauté

Elgsauté med sopp, løk og potetpuré.

Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Sauté av elg med sopp og potetmos

Sautere betyr å steke raskt i pannen i smør eller olje. Elgkjøttet skjæres i strimler og serveres med brun saus, sopp og potetmos.

Slik gjør du

Skjær biffkjøttet i lillefingertykke, lange strimler.

Lag sausen på forhånd, og hold den varm.

Kutt portobellosopp som kjøttet. Kantareller og sjalottløk deles i fire.

Ha smør/olje i panna og la det bli skikkelig varmt. Stek sopp og løk til løken er blank. Saltes og pepres forsiktig.

Bruk en ny panne eller vask den du brukte til soppen skikkelig og ha i smør/olje. Når panna er varm has kjøttet i. Stek kjøttet hurtig, og krydre med pepper og rosmarin. Hell i rødvin, deretter den varme sausen. Sopp og løk has over. Servér umiddelbart.

Tips

Tilbehør: Potetpuré, gjerne med litt sellerirotsmak, gjør susen.

Kilde: Arne Bredland i Formiddagskokkene i NRK Trøndelag