NRK Meny
Sate eller satay

Camilla Plum lager grillspyd med kyllingfilet som hun steker i en grillpanne.

Foto: Fra TV-serien Camilla Plum med krydder og krutt / DR

Sate eller satay

Sate eller satay er grillspyd med marinert okse, kylling, svin, and eller varan som grilles og spises med peanøttsaus og ris.

Slik gjør du

Mal krydderne i en krydderkvern. Bland dem med resten av ingrediensene til marinaden.

Skjær kjøttet i passe biter til grillspyd, det er tradisjonelt flate, brede strimler.

Mariner kjøttet i marinaden imellom 1/2 og noen få timer. Ikke lenger. Hell fra marinaden i en sikt og gjem den. Den skal brukes i peanøttsausen. Stikk kjøttet på trespyd.

Stek kjøttet på en veldig varm grill eller stek dem i grillpanne med peanøttolje. Stek spydene til de er brune på den ene siden. Hvis det er en ekte grillpanne snus de en halv gang underveis så de får rutemønster. Snu dem og grill dem ferdige på den andre siden.

Spis satay med peanøttsaus til å dyppe i, kokosris og masser friskt grønt.

Tips

Oppskrift:

Se også: Camilla Plum med krydder og krutt

Kilde: Camilla Plum med krydder og krutt/DR