Laster innhold, vennligst vent..
Satay-saus (peanøttsaus)

Satay-saus har sitt opphav i Asia, og lages med peanøtter – derfor peanøttsaus. Dette er en enkel oppskrift med peanøttsmør og ferdig karripasta på glass.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Satay-saus (peanøttsaus)

Enkel oppskrift på peanøttsaus, også kalt Satay-saus. Sausen kan brukes i gryter eller wok, eller som dipp til kyllingvinger, -spyd eller kjøtt og sjømat fra grillen.

Slik gjør du

Hakk hvitløk. Fres den i litt olje i en kjele. Når hvitløken begynner å bli blank, har du i karripastaen og lar den frese sammen med hvitløken. Hvitløken skal ikke bli brun.

Ha i peanøttsmøret, og rør det godt sammen med hvitløk og karripasta. Hell over kokosmelk, gjerne litt og litt, og sørg for at massen i kjelen løser seg godt opp i melka. Kok sausen forsiktig opp.

Når sausen har kokt opp, smaker du til med salt, sitronsaft og eventuelt litt sukker. Om sausen trenger søtning, avhenger av hva slags peanøttsmør du bruker. Det er ikke sikkert du trenger sukker i det hele tatt.

Hvis du vil at sausen skal bli tykk, og mer som en dipp, bør du la den stå på lav varme på komfyren til en del væske har fordampa. Sausen kan skille seg litt under koking, men den smaker det samme.

Tips

OBS! Hvis du bruker karripasta som er kjøpt i en internasjonal matbutikk, er det nok med ei teskje av den.