Sashimi

Sterk saus til rå fisk med vårløk og avokado.

Foto: Kristin Mehlum / NRK

Sashimi med sur, søt og salt saus og avokado

Det går ekstra fort å lage mat når den ikke skal varmebehandles. Laks med saus av

Slik gjør du

Skjær rå laks i syltynne skiver med lang tynn kniv, og legg på fat.
Skrell ingefær, og skjær i tynne strimler.
Chilien finhakkes.
Bland alt sammen med sukker og soyasaus i en liten bolle.
Skvis deretter saften ut av en halv eller hel lime i sausen.
Rør til sukkeret løser seg opp.
Hell og legg over sashimien.
Spa ut en halv moden avokado med skje, og skjær den i store terninger.
Legg oppå sashimien sammen med en finhakket/strimlet vårløk.

Tips

125 gram laks dekker omtrent dagsbehovet for D-vitamin.

Kilde: Tom Victor Gausdal i TV-serien Puls