Sardiner med tomater og serranoskinke

Halvtørkede tomater, sardiner med fyll inni og utenpå som er stekt og grillet i ovnen.

Foto: Fra TV-serien Spanske fristelser / DR

Sardiner med tomater og serranoskinke

Ferske sardiner i ovnen med halvtørkede tomater, serranoskinke og krydderurter.

Slik gjør du

Semidried tomater kan kjøpes i en delikatesseforretning, eller man kan lage dem selv ved å dele cherry- eller plommetomater i to og legge dem på bakepapir på en stekeplate og tørke dem i ovnen ved ca. 120 °C i en times tid, eller mer, alt etter størrelse.

Legg sardinene i en ildfast form, ev. smurt med litt olje.

Bland finhakket hvitløk med helt smuldrete smuler fra hvitt brød, finhakket basilikum, revet sitronskall og finhakket skinke. Fordel fyllet i og på sardinene. Legg tomatene over, i og mellom sardinene.

Sett formen i ovnen i ca. 8-10 minutter, første halvdel av tiden på 200 °C, andre halvdel av tiden settes ovnen på grill.

Tips

Flere oppskrifter: Spanske fristelser

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Spanske fristelser/DR