NRK Meny
Normal

Saras småretter

Fem småretter blir en fin buffé til åtte personer. Her får gjestene smake rå fisk, vårruller, skjell med salsa, biff på grillspyd og til slutt ananasdessert. Sara Begner byr på mingle-mat.

Sara Begner, Ann Söderlund og ceviche av fisk og avokado

Sara Begner og Ann Söderlund er allerede i gang med ceviche i lekre glass.

Foto: Peter Tullberg / SVT

Mingle-mat fra Saras kjøkken

Buffeen med grillspyd i glass og skjell med salsa.

Foto: SVT

I Saras kjøkken inviteres det til selskap med småretter. Sara Begner viser Ann Söderlund hvordan hun kan lage sunne og gode retter som også passer til fest. Fire av rettene lages helt ferdige på forhånd. Da er det lett å være vertinne. Det er bare desserten som ikke er helt klar. Men den tar det kun kort tid å gjøre ferdig.

Vårrullene

Vietnamesiske vårruller med reker

Vietnamesiske vårruller med reker.

Foto: Peter Tullberg / SVT

Disse vietnamesiske vårrullene skal ikke friteres. Grønnsaker, nøtter og reker pakkes i rispapir. De kan oppbevares i kjøleskap og skjæres over rett før servering.

Fisken

Fisk som er «kokt» i sitrussaft, cevicbe, serveres med terninger av avokado, sjalottløk og agurk.

Skjellene

Skjell med sellerisalsa

Skjell med sellerisalsa.

Foto: Peter Tullberg / SVT

Svenske Sara Begner bruker grønnskjell. Du kan godt bruke oskjell eller blåskjell. Kokte skjell fylles med en salsa av selleri, tomater, løk og persille.

Biffen

Tynne strimler av oksekjøtt tres på spyd og marineres og stekes eller grilles. Serveres med et lite glass salat av papaya, vårløk og bønnespirer.

Ananasen

Wok-ananas med ingefærhonning, nøtter og vaniljeyoghurt

Ananas med ingefærhonning, nøtter og vaniljeyoghurt.

Foto: SVT

Desserten gjør du ferdig mens gjestene venter. Vaniljefrø blandes i yoghurten. Nøttene ristes, og tynne skiver ananas wokkes med honning og ingefær.