Sarah Bernhard

Sarah Bernhard er Elin Vatnar Nilsens personlige favoritt. Både store og små i familien elsker dem, de lages til bursdager, høytider og til fest.

Foto: Elin Vatnar Nilsen

Sarah Bernhard

Den originale versjonen av Sarah Bernhard har mandelmakron til bunn og er helt dyppet i sjokolade. Elin Vatnar Nilsen lager den oftest på hurtig vis, med ferdig kransekakemasse. Istedenfor for å dyppe bitene i sjokolade smelter hun litt sjokolade som dras over kakene med skje.

Slik gjør du

Varm fløten til kokepunktet og hell over finhakket sjokolade. La stå et par minutter før du rører massen glatt (bruk gjerne en stavmikser). Sett kjølig 4–6 timer, eller til dagen etter.

Skjær pølsen med ferdig kransekakemasse i skiver på ca. 1 cm. Legg skivene på stekebrett og stek dem på 210 grader i 5–10 minutter. Kransekakebitene skal kun ha stekeskorpe. Avkjøles.

Pisk opp sjokoladekremen og stryk den på mandelbunnen. Settes i kjøleskap eller fryser.

Smelt sjokolade over vannbad eller i mikroovn. Bruk en skje og dra sjokoladen over småkakene.

Oppbevares i fryser og tiner på fem minutter!

Kilde: Elin Vatnar Nilsen i radioprogrammet Brønsj/NRK P1