Sandwich med svinekjake og rødkålsslaw

Sandwich med sprø biter av svinekjaker og coleslaw av rødkål.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Sandwich med svinekjake og rødkålsslaw

Tar du deg tid til å preparere kjøttet til disse skivene, kan brødrene Price love deg at du ikke kommer til å angre.

Slik gjør du

Svinekjaker

Kok opp svinekjaker og ribbe (eller annet fettrikt kjøtt) sammen med grønnsaker i biter og krydder i svinebuljong. Væsken skal dekke kjøttet. Skum av etter oppkok, og la det småkoke under lokk i halvannen til to timer.

Ta opp svinekjakene, og avkjøl. Det andre kjøttet kan du bruke til noe annet. Krafta er god til suppe.

Når kjakene, er kalde, skjæres de i skiver og steikes sprø i ei panne. Ha over litt salt.

Rødkålsslaw

Snitt rødkålen fint, gjerne på mandolin. Fine strimler av sellerirot blansjeres (dyppes) i kokende vann i 20 sekunder. Ha strimlene i kald vann umiddelbart. Riv gulrøttene, og finsnitt vårløken.

Bland majones og yoghurt og smak til med dijonsennep, eddik, salt, pepper og sukker. Vend inn rødkål, selleri, gulrøtter og vårløk. Virker salaten for tykk, kan du ha i litt fløte eller melk. La salaten trekke litt i kjøleskapet før du skal spise.

Sandwich

Grill eller rist brødskivene. Smør dijonnaise på dem som skal være nederst. Ha ei god skje rødkålsslaw på hver skive, og fordel stykkene av svinekjaker over. Fest de øverste brødskivene med tannpirkere.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat/DR