Slik gjør du
Svinekjaker
Kok opp svinekjaker og ribbe (eller annet fettrikt kjøtt) sammen med grønnsaker i biter og krydder i svinebuljong. Væsken skal dekke kjøttet. Skum av etter oppkok, og la det småkoke under lokk i halvannen til to timer.
Ta opp svinekjakene, og avkjøl. Det andre kjøttet kan du bruke til noe annet. Krafta er god til suppe.
Når kjakene, er kalde, skjæres de i skiver og steikes sprø i ei panne. Ha over litt salt.
Rødkålsslaw
Snitt rødkålen fint, gjerne på mandolin. Fine strimler av sellerirot blansjeres (dyppes) i kokende vann i 20 sekunder. Ha strimlene i kald vann umiddelbart. Riv gulrøttene, og finsnitt vårløken.
Bland majones og yoghurt og smak til med dijonsennep, eddik, salt, pepper og sukker. Vend inn rødkål, selleri, gulrøtter og vårløk. Virker salaten for tykk, kan du ha i litt fløte eller melk. La salaten trekke litt i kjøleskapet før du skal spise.
Sandwich
Grill eller rist brødskivene. Smør dijonnaise på dem som skal være nederst. Ha ei god skje rødkålsslaw på hver skive, og fordel stykkene av svinekjaker over. Fest de øverste brødskivene med tannpirkere.
Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat/DR