NRK Meny
Sandwich med ovnsbakte grønnsaker

Sprøstekt brød med stekte poteter, tomater, avokado, løk, bacon og aioli.

Foto: Fra Frokost-TV i 2001 / NRK

Sandwich med ovnsbakte grønnsaker

Brød, grønnsaker og bacon stekes alle på samme langpanne i ovnen. Odd Ivar Solvold serverer smørbrødet med en god klatt aioli på toppen.

Slik gjør du

Sandwich med ovnsbakte grønnsaker

Del potetene i båter og brun dem i stekepannen. Skjær løken i 1 centimeter tykke skiver. Skjær hvitløken i tynne skiver. Del tomatene i to, og avokadoene i fire.

Smør en ildfast form eller langpanne med olje, og legg i brød, potetbåter, hvitløk, løk og bacon. Hell over oljen, og krydre med salt og pepper. Sett formen i ovn ved 180 grader i cirka ti minutter.

Legg i tomater, avokado og krydderurter og bak videre i fem minutter.

Begynn med å legge potetene på brødet, fortsett med de andre grønnsakene og bacon. Server sandwichen med aioli og en grønn salat.

Aioli

Bland egg, sennep og moset hvitløk. Bland godt og spe med olje i en tynn stråle. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet sort pepper. Tilsett finhakket kryddergrønt.

Kilde: Odd Ivar Solvold i Frokost-TV 2001