Samosa

Små frityrstekte pakker med kylling- og potetfyll.

Foto: Rubicon/NRK

Samosa

Sprøstekte samosa med potet og kyllingfyll etter gammel oppskrift fra familien Mir. Disse er raske å hente fram fra fryseren dersom du får uventede gjester.

Slik gjør du

Del opp potetene og kok dem møre i lettsaltet vann. Fres kyllingkjøttdeig i en stekepanne med 1 ss olje på høy varme i 2 minutter. Tilsett vårløk, alle krydderne og lime. Bland alt godt sammen og surr det i 2–3 minutter.

Mos potetene, finhakk koriander og bland det godt sammen med kjøttdeigen. La det avkjøles i 3–4 minutter. Visp sammen egget.

Ta et flak vårrulldeig og del i to. Pensle alle sidene med vispet egg. Form deigen som en kjegle og legg i 1 ss av fyllet. Forsegl med penslet egg.

Varm opp oljen til middels varme og frityrstek samosaen i 2–3 minutter til den er gyllen og sprø.

Kilde: Familien Mir i TV-serien «Familiekokkene»