Saltrøykte skjell og østers

Skjell og østers serveres med peanøttpesto og grillet agurk.

Foto: Fra tv-serien Niklas' mat / SVT

Saltrøykte skjell og østers

Niklas Ekstedt er i Charleston, USA. Der står han i bakgården med bål i en tønne og prøver å lage en rett som kan gå inn på menyen til restauranten Husk. Kokken Sean Brock er den som skal smake og avgjøre om det er godt nok.

Slik gjør du

Saltrøykte skjell og østers

Tenn et bål i en tønne og legg en flat stein over, så den varmes skikkelig opp.

Skrell og skjær opp løken. Legg løkskivene utover steinen. Legg på østers og skjell.

Dypp et tykt klede eller, som i dette tilfellet, en striesekk i saltvann, og dekk skalldyrene med kledet. La det stå til skjellene er dampet. Hvis steinen er ordentlig varm tar det tre til fire minutter. Legg skalldyrene på en tallerken eller et fat.

Østerspesto

Hell peanøttene i en morter og støt til en jevn pasta. Tilsett østers, urter og olivenolje, og støt til en homogen pesto.

Agurk

Del agurkene på langs og grill i tre minutter på grillrist over varme glør med snittflaten ned. Avkjøl litt og skjær i fine skiver. Ha på salt.

Server skalldyrene varme med østerspesto og grillet agurk.

Kilde: Niklas Ekstedt i tv-serien Niklas' mat/SVT