Laster innhold, vennligst vent..
Saltimbocca alla Romana

Kalvesnitsel med skinke og salvie i saus med hvitvin og marsala.

Foto: Fra tv-serien Munter mat - på tur / DR

Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca, eller saltinbocca, er italiensk og betyr salto i munnen. Det er akkurat det denne retten gjør.

Slik gjør du

Bank snitslene tynne. Det er enklest mellom to lag plastfolie eller to plastposer. Del hver snitsel i to. Legg et stykke parmaskinke på hvert kjøttstykke og legg et salvieblad på toppen. Så festes skinke og salvieblad til kjøttet med en tannstikke.

Varm smør og olje i en panne. Den siden av kjøttet som ikke har skinke og salvie pudres med litt mel blandet med salt og pepper.

Stek kjøttet først på salvie-skinke-siden i et minutts tid. Snu og stek et minutt på den andre siden.

Hell hvitvin og marsala i pannen og la saltimboccaene surre i et par minutter til. Ta dem ut av pannen og kok inn væsken i pannen til det er igjen en spiseskje til hver porsjon. Serveres med en gang.

Tips

Når man bestiller saltimbocca i Italia får man vanligvis ikke noe tilbehør. Men f.eks. råstekte poteter, grønne bønner eller en god grønn salat er godt til.

Kilde: Adam og James Price i tv-serien Munter mat - på tur/DR