Laster innhold, vennligst vent..
Saltede sitroner

Vanligvis er det bare skallet som brukes, men også sitronkjøttet smaker godt, mener Camilla Plum.

Foto: Fra tv-serien Camilla Plum: Mat som holder / DR

Saltede sitroner

Salt trekker bitterheten ut av det hvite i sitronene, slik at du kan spise hele når det har gått to måneder.

Slik gjør du

Saltede sitroner er en nordafrikansk oppfinnelse, som har tatt foodies over hele verden med storm, ifølge Camilla Plum. Sitronene saltes hele, men det er i utgangspunktet kun skallet som brukes. (Kjøttet kan for øvrig også spises).

Saltet trekker det bitre ut av det hvite i sitronskallet, slik at alt kan brukes.

Skjær et dypt snitt i sitronene. De skal henge sammen i bunnen. Stapp inn så mye salt det er plass til, uten at de mister fasongen.

Press dem sammen i et syltetøyglass. Legg krydderet mellom sitronene. Ha i resten av saltet, sukkeret, oljen og sitronsaften. Hvis det ikke dekker, fyller du opp med kokende vann. Sitronene skal være helt dekket av laken. Skru igjen glasset, og vent i to måneder.

Når sitronene er helt myke, og det hvite er blitt gjennomsiktig, kan de spises. Skyll dem før bruk.

Tips

Saltede sitroner kan brukes som både smakstilsetning og ingrediens i salater, i marinade, majones, i saus og gryteretter (især mat med lam, geit, frukt, safran, kardemomme, gurkemeie eller kanel).

Det også går an å salte andre typer sitrusfrukter, eller en blanding i ett og samme glass.

Kilde: Camilla Plum i tv-serien Mat som holder/DR