Saltbakte ringerikspoteter

Ringerikspoteter, salt og hvitløk. En god kombinasjon. Hvitløken får en helt annen smak etter at den er saltbakt.

Foto: Pål Plassen / NRK

Saltbakte ringerikspoteter med aioli

Gode poteter med en god saus fra rockekokk Mats Paulsen. Bruk dem som snacks, tapas eller tilbehør til kjøtt eller fisk.

Slik gjør du

Strø saltet utover en ildfast form. Vask potetene og putt de halvveis ned i saltet. Legg også ned hvitløk og rosmarin.

Bak i ovnen på 175 °C i ca. 30 min. Snu potetene og bak i 15 minutter til.

Aioli
Visp opp eggeplommer sammen med eddik og sennep.
Tilsett litt og litt olje mens du rører. Tilsett finhakket hvitløk, og smak til med sitron salt og hvit pepper.

Aiolien kan godt lages i forveien slik at smakene får satt seg.

Tips

Aioli

Aioli til ringerikspotetene.

Foto: Pål Plassen / NRK

Flere oppskrifter: Oppskriftene fra Brønsj

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj