Saltbakt selleri med relish

Hele selleriroten pakkes inn i fuktig salt før den bakes i ovnen. Når saltet tas av skal den stekes i skiver en kort stund i pannen.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Saltbakt selleri med relish

En stor sellerirot bakes i ovnen, godt innpakket i salt. Det gir den en ny smak og konsistens. Brødrene Price serverer den med en enkel salat av stangselleri, sjalottløk og eple.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skrell sellerien og pakk den inn i fuktig kjøkkensalt i en gryte av passende størrelse som kan stå i stekeovnen. Bak den i 2–2 1/2 time (avhengig av selleriens størrelse) ved 200 °C.

Ta sellerien ut av saltskallet som har dannet seg rundt den. Skjær den bakte sellerien i tykke skiver eller båter og stek dem i rapsolje på en varm panne til de har fått litt farge (ca. 1 minutt på hver side).

Relish
Skjær opp stangsellerien og finhakk sjalottløken. Bland begge deler med hakket kjørvel og tilsett litt revet sitronskall sammen med finhakket eple. Hell over en skvett rapsolje, litt eplesidereddik og smak til med salt.

Tips

Det er lurt å bruke en stor sellerirot. En liten sellerirot kan lett bli så salt at det overdøver smaken.

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 4

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR