NRK Meny
Saltbakt fisk

Vær forsiktig med saltet når fisken er ferdig, så ikke fiskekjøttet får salt på seg.

Foto: Fra TV-serien Spanske fristelser / DR

Saltbakt fisk

Salt og eggehviter brukes til å lukke fisken helt inne. Da blir den saftig og god i stekeovnen.

Slik gjør du

Skjær sitrusfruktene og løken i veldig tynne skiver. Grovhakk persillen. Fyll dette i buken på fisken.

Bland eggehviter med salt og tilsett ev. en skvett vann. Legg et godt lag av saltblandingen i bunnen av en ildfast form eller en stekeplate. Sørg for at laget er helt tett. Legg på fisken og fordel saltblandingen over fisken og lukk den hermetisk inne.

Bak fisken i ovnen ved 200 °C i 30-45 minutter, alt etter fiskens størrelse.

Bruk gjerne bakepapir i bunnen av formen, så ikke saltet brenner fast.

Tips

Flere oppskrifter: Spanske fristelser

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Spanske fristelser/DR