NRK Meny
Salsiccia

Paul Svensson steker pølsene på grillpanne før han varmer dem i stekeovnen.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Salsiccia, hjemmelaget italiensk pølse

Salsiccia er en italiensk pølse med svinekjøtt og urter. Hvis du ikke vil lage pølser kan du like gjerne bruke det malte kjøttet til biffer eller farse. Paul Svensson anbefaler at du nyter denne delikatessen med en herlig grønn salat og sylteagurk.

Slik gjør du

Grovmal svinekjøttet to ganger i kjøttkvern. La løk, hvitløk, fenikkelfrø og finhakket fenikkel surre i stekepannen til det er mykt og mal det sammen med kjøtt og urter.

Bland maismel og melk og tilsett i farsen. Smak til med salt og pepper.

Tre tarmen over pølsehornet. Skru hornet på kvernen. Fyll i farse og lag pølser. Bind for med bomullsgarn og pass på at pølsene ikke blir stappet for fulle, de sprekker lett når de blir stekt. Knytt de ytterste pølsene til slutt, da kan du lettere tilpasse hvor mye du stapper i hver pølse.

Pølsene grilles hele, deles etterpå.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE