Hopp til innhold
Salsa til taco og nachos

Fredagstaco, onsdagstaco, nachos, tortilla, fisketaco eller bare som dipp til potetgull, tortillachips eller nachochips. Salsa passer til det aller meste.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Salsa til taco og nachos

Tomatsalsa til fredagstacoen lager du enkelt sjøl. Denne oppskriften på salsa trenger koking, men det gjør også at salsaen holder seg lenge. Passer alle tenkelige varianter av taco – og som dipp.

Slik gjør du

Hakk løk, hvitløk og chili. En vanlig rød chili fra kjedebutikken, med frø, gir passe styrke for voksne. Skal salsaen serveres til barn eller uerfarne chilispisere, kan du fjerne halvparten (eller alle) frøene.

Varm opp litt olje i en kjele, og ha løk og chili i. Det skal ikke steike, men løken skal bli blank. Hell over hermetisert tomat, og kok opp.

La salsaen koke forsiktig inntil den har den konsistensen du ønsker. Det tar om lag 20 minutter. Smak til med sukker, salt, pepper og noen dråper eddik.

Salsaen holder seg lenge hvis du oppbevarer den i et tett glass i kjøleskapet, og det ikke kommer andre matvarer oppi glasset (en liten brødsmule eller en dråpe rømme er nok til at salsaen mugner).

Tips

Vil du heller ha frisk salsa? Prøv vår lesernes oppskrift på pico de gallo eller oppskriften på salsa med koriander fra kokkelæreren.