NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Salsa til taco – tomatsalsa – pico de gallo

Erlend Damm Søby må ha både guacamole, pico de gallo og svinekjøtt med bønner når han spiser taco.

Foto: Erlend Damm Søby

Salsa til taco – tomatsalsa – pico de gallo

Salsa til taco lager du enkelt selv. Denne oppskriften lager du uten koking. Med tomat, rødløk og chili får du en ekte pico de gallo.

Slik gjør du

Grovhakk tre klasetomater per én finhakket rødløk.

En finhakket grønn chili er også supert hvis man vil ha sterkere smak.

Blant alt sammen, og smak til med en klype salt og en teskje sukker. Saften av to til tre lime eller én sitron tilsettes også.

La tomatsalsaen stå i kjøleskapet i en time, og rør om et par ganger underveis.

Tips

Når Erlend Damm Søby lager taco, bytter han ut kjøttdeig med strimlet svinekjøtt og bønner – like mye av hver. Slikt kjøtt koster omtrent det samme som kjøttdeig, og hvis du bruker bønner i tillegg, blir kostnaden for tacomåltidet enda lavere. Andre grønnsaker, ost og rømme tilsettes etter smak.

Se også hans oppskrift på guacamole med tomat og rødløk.

Pico de gallo betyr for øvrig hanenebb på norsk.

Kilde: Erlend Damm Søby