NRK Meny

Salsa Romesco

Salsa Romesco er en saus med tomater, chili, nøtter og grønne urter. Passer godt til grillfesten.

Slik gjør du

Bak tomatene i ovn med litt olje på 250 ºC i 10 minutter og sett til avkjøling.

Fjern steinene i chilien og finkutt den. Fres chilien i litt olje i en medium varm panne i ca 1 minutt og sett til siden.

Stek loffskivene i litt olje i en medium varm panne til de er gyllenbrune. Sett til siden.

Ha chili og hvitløk i en kjøkkenkutter og kjør til mos.

Mandlene skal ristes og blancheres.

Tilsett loff, nøtter og urter i kutteren og kjør til en jevn blanding.

Reduser balsamicoeddik litt i en kjele.

Fjern skinn på tomatene og tilsett i kjøkkenkutteren og mos. Tilsett den reduserte balsamicoeddiken, rødvinseddiken, salt, pepper og resten av oljen.
Kjør alt sammen i kjøkkenkutteren.

Tips

Se også: Oppskrifter fra Stig Juelsen

Kilde: Stig Juelsen