Salatwraps med vårrullfyll

Kjøttdeig, asiatiske sauser, grønnsaker, glassnudler og urter i salatblad.

Foto: Lise Finckenhagen

Salatwraps med vårrullfyll

I stedet for å pakke vårrullfyllet i rispapir eller bruke tortillas, så er det salatbladene som gjør jobben som innpakning. Hvis du ikke har på for mye, klarer du å spise wraps bare med hendene.

Slik gjør du

Skjær eller riv kålen og gulroten i tynne strimler. Finhakk løk og hvitløk.
Tilbered nudlene som beskrevet på pakken. Skyll nudlene i kaldt vann, la de renne godt av i en sil og grovhakk nudlene.

Varm en stor stekepanne med en god klunk olje. Tilsett kjøttdeig og løk. Vær nøye med å dele kjøttdeigen i små biter. La det steke til kjøttdeigen er skikkelig gjennomstekt. Tilsett hvitløk, finhakket /finsnittet chili, ingefær og kål. Stek videre under omrøring ved middels høy varme til kålen begynner å mykne. Ha i gulrøtter og fres videre i et knapt minutt. Tilsett nudler, oyster sauce, chilisaus, soyasaus, fiskesaus og sesamolje. Bland alt godt sammen og juster smaken med salt og pepper, hvis nødvendig. Dryss over hakkede urter og peanøtter.

Del salatbladene forsiktig fra hverandre. Skyll bladene i iskaldt vann og la de få renne godt av seg på kjøkkenhåndkle. Server salatblader ved siden av kjøttblandingen slik at alle kan fylle og brette sin egen «wrap».

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet Jacobsen på NRK P1+