NRK Meny

Salat med sitrusfrukter, hvit sjokolade og basilikum

Lise Finckenhagen blander fileter av sitrusfrukt med kokt fruktsaft, vanilje og kanel. Over har hun hvit sjokolade og basilikum.

Slik gjør du

Skjær først vekk topp og bunn på sitrusfruktene, og skjær av skallet med en skarp kniv. Følg den naturlige formen, og ikke skjær bort for mye.

Bruk en skarp liten kniv og skjær ut «fileter» mellom de hvite hinnene. (Klementinene kan du gjerne skjære i skiver for, enkelhetens skyld.) La filetene renne godt av seg i en sil.

Press all saften ut av restene, og ha den i en kasserolle.

Splitt vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Ha vaniljen (stang og frø) og kanelstangen over i saften. Kok opp, og la det koke inn til halv mengde. Smak til med sukker, og jevn sausen med litt maisenna rørt ut i kaldt vann. Bruk cirka 1/2 spiseskje per desiliter saus.

Bland den varme sausen med sitrusfiletene, og sett salaten til avkjøling.

Server salaten toppet med høvlet hvit sjokolade og litt grovhakket basilikum.

Tips

Noen delte jordbær pynter opp. Litt vaniljeis ved siden av blir veldig godt.

Kilde: Lise Finckenhagen