Laster innhold, vennligst vent..
Singapore carrot cake

Salat med Singapore carrot cake tilberedes i wok.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Salat med Singapore carrot cake

Her finnes det ingen gulrøtter, selv om tittelen på oppskriften lurer deg til å tro det. I stedet er det rettich som har hovedrollen i oppskriften som Tareq Taylor har tatt med seg fra Singapore. Kaken deles i biter og blir en del av en salat med egg, bønnespirer og tørkede reker.

Slik gjør du

Singapore carrot cake

Rett oversatt betyr dette gulrotkake fra Singapore. Men her er det ingen gulrøtter og det blir ikke søt kake heller. Ordet for rettich og gulrot høres nesten likt ut i Singapore.

Kok opp vann og kok den revne rettichen i tre til fire minutter, eller til den er svakt gjennomsiktig. Sil av vannet, og skyll den raskt i kaldt vann.

Bland sammen rismel og tapiokamel i en bolle. Tilsett kald kyllingbuljong og rør godt til alt er oppløst, og røren er helt uten klumper. Smak til med salt, hvis det er nødvendig. Bland inn rettichen.

Varm opp en wok eller en stor stekepanne. Fres hvitløken i oljen til den så vidt viser litt lysebrun farge. Tilsett røren og ta pannen av varmen med det samme. Rør godt et par minutter. Hell røren i en brødform, paiform eller lignende. Dampkok kaken i cirka 40 minutter. Test med en kakepinne, den skal være tørr. Avkjøl kaken, gjerne over natten før du går videre.

Char kway

Legg rekene i kaldt vann i cirka 15 minutter. Hell av vannet.

Skjær kaken i biter på cirka 2 x 3 centimeter. Varm opp woken og stek bitene gylne.

Tilsett hvitløken og stek den kjapt. Tilsett saltet rettich, reker og halvparten av den strimlede vårløken og chili.

Visp sammen eggene i en skål. Legg alt i woken til den ene siden. Stek eggene til en enkel omelett på den andre siden. Når eggene har stivnet vendes alt sammen. Tilsett resten av ingrediensene. Strø over resten av vårløken og server med en gang.

Tips

Engelsk wikipedia har en forklaring på det rare navnet på denne retten: Chai tow kwai

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT