Video Andreas Myhrvold lager salat med røykt torsk

Andreas Myhrvold fra Gastronomisk Institutt viser deg hvordan du skjærer fisken.

Salat med røykt torsk

Andreas Myhrvold viser deg hvordan du skjærer ut filetene av den røykte torsken før de skal i ovnen. Og så setter han fisk, fennikel, hjertesalat, løk og egg sammen til en god salat.

Slik gjør du

Del fisken langs ryggbeinet og skjær beinet vekk. Legg fisken på aluminiumsfolie. Pensle oljen på fisken.
Fisken bakes i stekeovnen på 150 ºC til den begynner å flake seg, ca 10 -15 minutter.

Fennikel

Skjær vekk den harde bunnen på fennikelen. Høvle fennikelen i tynne skiver og legg skivene i iskaldt vann i ca 15 minutter, da blir fennikelen sprø og god. Sil vekk vannet rett før servering.

Hjertesalat

Fjern bunnen av hjertesalaten, vask salatbladene og tørk dem.

Stjerneløk

Skrell stjerneløkene. Kok løkene i lettsaltet vann i 5 minutter, til de er møre.

Egg

Del de hardkokte eggene i små firkanter ved hjelp av eggedeleren. Legg til side litt av eggeterningene til pynt.

Dill og gressløk

Urtene pilles fri for store stilker og hakkes.

Salaten

Alle ingrediensene blandes i en stor bolle. Anrett salaten på et stort fat. Fordel den røykte torsken i fine flak. Legg noen gode skjeer med dressing rundt om i hele salaten. Pynt med dill, kjørvel og eggebiter. Strø over litt cayennepepper.

Kilde: Gastronomisk Institutt