Slik gjør du
Del fisken langs ryggbeinet og skjær beinet vekk. Legg fisken på aluminiumsfolie. Pensle oljen på fisken.
Fisken bakes i stekeovnen på 150 ºC til den begynner å flake seg, ca 10 -15 minutter.
Fennikel
Skjær vekk den harde bunnen på fennikelen. Høvle fennikelen i tynne skiver og legg skivene i iskaldt vann i ca 15 minutter, da blir fennikelen sprø og god. Sil vekk vannet rett før servering.
Hjertesalat
Fjern bunnen av hjertesalaten, vask salatbladene og tørk dem.
Stjerneløk
Skrell stjerneløkene. Kok løkene i lettsaltet vann i 5 minutter, til de er møre.
Egg
Del de hardkokte eggene i små firkanter ved hjelp av eggedeleren. Legg til side litt av eggeterningene til pynt.
Dill og gressløk
Urtene pilles fri for store stilker og hakkes.
Salaten
Alle ingrediensene blandes i en stor bolle. Anrett salaten på et stort fat. Fordel den røykte torsken i fine flak. Legg noen gode skjeer med dressing rundt om i hele salaten. Pynt med dill, kjørvel og eggebiter. Strø over litt cayennepepper.