Hopp til innhold

Salat med posjerte egg

Det er ingen grunn til å la restene etter søndagsmiddagen stå ubrukte. Lag i stedet en deilig salat med posjerte egg!

Slik gjør du

Varm opp 1/2 dl olivenolje i en vid panne/kjele.
Tilsett poteter, kokte grønnsaker og stek i grove biter, varm dette forsiktig opp til alt er lunt.

Kok opp eddik med litt salt i en kjele.
Tilsett olivenolje gressløk og kvernet sort pepper.
Slå dette over blandingen og vend forsiktig.

Kok opp vann og eddik. Slå i egget ved kokepunktet og trekk kjelen til siden når eggehviten har samlet seg rundt eggeplommen. La det trekke i tre minutter.

Legg grønnsakblandingen på fat og legg på de posjerte eggene.

Tips

Du kan også bruke kokte egg, men gjør et forsøk på å posjere, for det er veldig enkelt!

Kilde: Odd Ivar Solvold i Frokost-TV i 2001