NRK Meny
PX-salat med PX sirupsdressing

Salat med bitre salatblader, søt frukt og dressing med søt sherry.

Foto: Fra TV-serien Spanske fristelser/DR / DR

Salat med pærer, geitost og sirupsdressing

Anne Hjernøe koker sirup av PX, Pedro Ximénez, en søt sherry fra Spania. Den bruker hun i dressingen til salaten med pærer, druer, dadler og valnøtter.

Slik gjør du

PX-sirup

Ha sherry og sukker i en gryte og kok på svak varme helt til sherryen så smått begynner å tykne og bli sirupsaktig i konsistensen.

Bruk PX-sirup til dressinger, til ost eller over en god vaniljeis.

Salat

Fordel salatbladene utover et serveringsfat. Del druene i to og ta ut steinene. Pærene skjæres i tynne båter og fordeles over salaten sammen med druene. Dadlene skjæres i små biter og fordeles over salaten, sammen med valnøttene som er ristet gylne i ovnen eller på en tørr panne. Osten skjæres i stykker som fordeles over salaten.

Man kan også bruke en blåskimmelost eller en myk geitost.

Dressing

Pisk alle ingrediensene til dressingen sammen, til den har blandet seg helt. Fordel dressingen over salaten rett før den skal spises.

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Spanske fristelser/DR