NRK Meny
Salat med lune fiken, fersk hvitløk og feltsalat

Fikenene stekes bare på snittflaten og får kose seg i en saus av balsamicoeddik, honning og olivenolje.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Salat med lune fiken, fersk hvitløk og feltsalat

Hvitløk og fiken! Passer det sammen? Skal vi til og med bruke røttene på hvitløken? Tareq Taylor lager en lun salat med fiken og helt fersk og ny hvitløk. Og i Hygge i hagen får du forsikringer om at det smaker godt.

Slik gjør du

Del fikenene på langs og stek dem gylne med snittflaten ned i litt olivenolje. Legg dem til side på en tallerken. Hvis du har fått tak i fersk og ny hvitløk vasker du røttene godt og finhakker dem. Hakk resten av hvitløken i ca. 1/2 cm brede strimler.

Varm opp ca. 1/2 dl olivenolje i en panne og fres hvitløkrøttene hurtig. Tilsett resten av hvitløken og fres hurtig. Ha på litt flaksalt. Hell i balsamicoeddik og honning. La det koke i ca. 30 sekunder og legg så i de stekte fikenene med stekeflaten ned i pannen. Ta pannen av platen og la dem ligge og trekke et par minutter før servering.

Imens ristes nøtter og mandler i litt olje til de har fått fin farge. Ta dem opp av oljen og strø over salt.

Legg feltsalat på tallerkener eller et fat og legg på fiken, de ristede nøttene og bryt fine biter av chèvre som du legger på salaten.

Drypp balsamicosausen over salaten og server med en gang.

Tips

Flere oppskrifter: Hygge i hagen

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT