NRK Meny
Salat med lotusrot

Dressingen skal godgjøre seg sammen med salatbladene og urtene. Og det er ikke før salaten skal serveres at lotusrot og nøtter blandes inn.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Salat med lotusrot

Lotusrot har karakteristiske huller i fruktkjøttet som gjør den ekstra dekorativ i salater. Anne Hjernøe bruker fritert lotusrot i salaten.

Slik gjør du

Fordel salat, brønnkarse, mynte og koriander på et fat. Dryss over finhakket vårløk.

Rør dressingen sammen til du har en søtlig men også lett syrlig dressing, fordel den over salaten.

Cashewnøttene ristes i ovnen eller på en tørr panne til de er gylne.

Lotusroten skrelles og skjæres i papirtynne skiver som friteres i varm olje til de er gylne og sprø. Så legges de på et fettsugende papir for å dryppe av seg.

Rett før servering has cashewnøtter og lotusrøtter over salaten.

Tips

Se også: Oppskrifter fra Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR