Salat med grillet paprika

Paprika og chili får en helt annen smak når den har blitt grillet.

Foto: DR

Salat med grillet paprika

Når paprika og chili grilles til skallet er helt svart får de en nydelig sødme. Det svarte skallet tas av og paprikaen skjæres i strimler til salaten.

Slik gjør du

Paprika og chili deles i to og renses for frø og stilker. Grilles med skallet ned på grillen ute eller under grillelementet i ovnen til skallet er helt svart. Ha paprika og chili i en plastpose og avkjøl.

Legg rucolaen på et serveringsfat. Del tomatene i fire og fordel dem over salaten sammen med finhakket vårløk, revet sitronskall og halve mozzarellakuler.

Flå skinnet av paprikabitene og chiliene. Paprikaene skjæres i strimler, chiliene finhakkes. Begge deler blandes i salaten.

Alle ingrediensene til dressingen piskes sammen og dressingen fordeles over salaten. Dryss over rikelige mengder basilikum til slutt.

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR