Laster innhold, vennligst vent..
Linsesalat med flaskegresskar

Det er spennende ingredienser i denne salaten.

Foto: ITV

Salat med flaskegresskar og linser

Gino er i Umbria og lager salat med linser i kombinasjon med blant annet bakt flaskegresskar, valnøtter og tranebær. Til sammen blir det en spennende miks med kontrastfulle smaker, farger og konsistenser.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 180 grader. Legg flaskegresskaret i en stor ildfast form, sprinkle olivenolje over og krydre med salt og pepper. Stek i cirka 25–30 minutter til det er mykt og lett gyllent. Avkjøl.

Kok opp en stor kasserolle med lettsaltet vann. Tilsett linsene og la dem koke i 18–20 minutter til de er møre. Rør litt oppi av og til. La linsene renne godt av seg og avkjøl.

I mellomtiden kan du lage dressingen. Ha sitronsaften i en bolle. Tilsett extra virgin olivenolje forsiktig mens du visper hele tiden til alt er blandet. Smak til med salt og pepper.

Anrett linsene og gresskaret i en stor bolle, tilsett revet sitronskall (bare det gule), vårløk, agurk, valnøtter, tranebær og bladpersille. Ha dressingen over, og bland forsiktig.

Tips

Flaskegresskar er en type vintersquash som har en søt, nøttaktig smak som ligner på gresskar. Den har solbrun gul hud og oransje kjøtt. På engelsk er den kjent som butternut pumpkin eller butternut squash.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-serien «Ginos italienske fristelser»/ITV