NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Salat med bøkeblader og tørkede epler

Bøkeblader smaker av barndom, sier Anne Hjernøe. Bøk kom til Danmark i begynnelsen av jernalderen.

Foto: DR

Salat med bøkeblader og tørkede epler

Det handler om jernaldermat. Anne Hjernøe lager først en dip av urter som hun serverer til brød bakt på bål. Så bruker hun halvparten av dippen til å lage dressing til salaten. Oppskriften på levebrød med dip finner du nederst.

Slik gjør du

Grov salatdressing
Rist sennepsfrø, legesvartkarve og spisskarve i en tørr stekepanne til de begynner å røyke litt og ta farge. Ha dem opp i morteren sammen med resten av dippen som ble laget til levebrød. Ha i eplemost, eddik og olje. Støt alt sammen til en grov og deilig salatdressing. Smak til med salt om nødvendig. Bruk dressingen til salaten.

Salat med bøkeblader og tørkede epler
Bland alle de grønne bladene godt sammen, dryss med biter av tørket eple og vend dressingen inn i salaten.

Hvis du ikke får tak i alle de grønne bladene som jeg brukte i Frilandshagen kan du blande ulike milde og litt bitre salattyper.

Tips

I denne oppskriften får du grunnlaget for salatdressingen: