NRK Meny
Salat med bakt gresskar, kylling og chillirømme

Fargerikt og saftig. Gresskar og kylling er en bra kombinasjon.

Foto: Elin Aandal-Herseth / NRK

Salat med bakt gresskar, kylling og chilirømme

Gresskarkjøttet er fast og søtt, og er godt både i supper, salater, pureer og bakverk. Lars Erik Vesterdal baker gresskarbitene i ovnen og lager en deilig salat med kylling og chili.

Slik gjør du

Kutt gresskaret i litt store terninger eller trekanter og vend dem i litt olivenolje, salt og pepper. Bak dem i ovnen på 180 grader til de er myke. Dette tar mellom 15 og 25 minutter avhengig av hvor stort gresskaret er.

Krydre kyllingbrystet med salt og pepper og stek det i brunet smør slik at du får en gyllen skorpe. Etterstek i ovnen i 7–8 minutter sammen med gresskarene.

Vask og riv hjertesalaten, og vend den i litt olivenolje og finkuttet gressløk. Bland sammen rømme og chilisaus og smak til med litt sukker eller honning. Anrett alt fint på en tallerken og dryss over litt friterte gresskarkjerner.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj/NRK P1