Slik gjør du
Skrell appelsinen og del den opp i båter. Har du tid til rådighet, skjær gjerne fileter av appelsinen. Det gjør du ved å skjære båter inn mot midten, på innsiden av skilleveggene. Dette gjør at salaten blir mer delikat, og du får ikke så mye tyggemotstand i appelsinen. Har du ikke like god tid, kan du bare dele den opp i vanlige båter. De kan med fordel deles i to eller tre på tvers slik at bitene ikke blir så store.
Skyll paprika. Kutt opp både paprika og aprikos opp i små terninger. Rens et halvt granateple for granateplekjerner.
Kok opp vannet i en kjele. Ha i salt og couscous, rør om og skru ned varmen. Legg over et lokk og la den stå i 6 minutter til vannet har absorbert.
Rør i couscousen med en gaffel for å få den luftig og uten klumper. Tilsett olivenolje og krydre (spisskummen, ingefær og paprikakrydder). Vend til slutt inn appelsinbitene, paprika, aprikos/rosiner, mynte, persille og granateple. Salaten er klar til å serveres.
Tips
Server couscoussalaten til marokkansk lammelår.
Kilde: Rolf-Anders Vollan «Det glade kjøkken»