NRK Meny

Salade Niçoise

Det finnes god mat ute i naturen, som vi ofte ikke benytter oss av. Niklas Ekstedt tar med seg skvallerkål, hundekjeks, brønnkarse og løvetannblader når han skal lage den franske salaten Salade Niçoise.

Slik gjør du

Del de kokte potetene i biter og eggene i båter.

Kok haricots verts i to minutter. Legg dem i kaldt vann en kort stund.

Skjær tomater og reddiker i båter. Riv salaten og legg den på et stort fat. Legg tomatene langs kantene og tilsett de andre ingrediensene.

Dressing
Skjær sardellene i tynne strimler og legg dem i en skål. Bland dijonsennep og salt. Rør inn olivenolje og en spiseskje av oljen sardellene har ligget i. Smak til med salt og pepper. Drypp dressingen over salaten rett før servering.

Tips

Hvis du vil ha en mer luksuriøs salat tilsettes fersk, grillet tunfisk.

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT