Krydderkake i langpanne

Langpannekake med et godt lag ostekrem på toppen.

Foto: Marit Hegle

Saftig krydderkake i langpanne

Denne saftige krydderkaken bakes i en stor langpanne. Den kan fint deles opp og fryses ned, da har du en deilig kake klar på 30 minutter hvis det plutselig dukker opp besøk.

Slik gjør du

Smelt smøret på middels varme i en kjele. Når alt smøret er smeltet fjerner du kjelen fra varmen og rører inn vaniljesukker, kanel, kardemomme og nellik.

I en bolle rører du sammen egg og sukker. Rør godt sammen til sukkeret er delvis oppløst, men ikke visp helt til det blir eggedosis. Rør inn kulturmelken og smøret.

Bland hvetemel og natron og vend dette inn i resten av røren. Når røren er jevn og uten klumper fordeler du den i en bakepapirkledd langpanne, cirka 30–40 cm.

Sett kaken i stekeovnen på 180 grader over/undervarme og stek den i cirka 35 minutter på nest nederste rille.

Avkjøl kaken i formen før du lager ostekremen.

Kremostglasur

Pisk romtemperert smør lyst og luftig sammen med melis og vaniljesukker. Tilsett kremosten og visp til den er jevnt blandet inn. Det er viktig at du ikke rører for mye når du har tilsatt kremosten for da kan glasuren bli for flytende. Fordel glasuren jevnt over kaken.

Kilde: Marit Hegle