NRK Meny
Appelsinfileter i sabayonne

En kule vaniljeis sammen med appelsinfileter i sabayonne.

Foto: DR

Sabayonne

Her får du grunnoppskriften på sabayonne. Denne sausen kan varieres på mange måter. Brødrene Price smaksetter sabayonnen med appelsinjuice og Grand Marnier. Den passer godt til desserten med fine appelsinfileter.

Slik gjør du

Ha eggeplommene i en gryte over vannbad. Tilsett resten av ingrediensene og visp som en gal, mens massen varmes opp. Når sabayonnen dekker baksiden av en skje og ikke går sammen hvis du drar en finger over skjeen, er den ferdig. Smak til med en liten skvett passende alkohol.

Man kan smaksette sabayonne på mange måter ved å variere væsken - f.eks. hvitvin, champagne eller ulike typer juice.

Appelsinfileter i sabayonne
Lag sabayonnen som beskrevet ovenfor, og bruk ferskpresset appelsinjuice som væske.

Smak til med litt Grand Marnier.

Skjær skallet av appelsinene og skjær filetene ut. Legg dem pent på porsjonstallerkener, fordel sabayonnen over appelsinbåtene og gratiner dem kort under en varm grill eller med gassbrenner.

Legg på en kule vaniljeis.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR