Laster innhold, vennligst vent..
Rype kokt i vakuumpose med multer

Niklas Ekstedt håper hans «eksamensrett» kan settes på Nomas meny.

Foto: Jonas Skottheim / SVT

Rype kokt i vakuumpose med multer

I TV-serien Niklas' gourmetreise er Niklas Ekstedt en uke i den prestisjefylte restauranten Noma i København. Kokken René Redzepi har høye krav til det som serveres. Klarer Niklas å leve opp til dem?

Slik gjør du

Del opp rypene ved å skjære fra lårene og vingene, men behold filetene på skroget. Legg skroget i en vakuumpose sammen med leveren. Ha på salt og lukk posen med en vakuummaskin. (Hvis du ikke har tilgang til en vakuummaskin så spør hos din lokale slakter om de kan hjelpe).

Kok rypene i vannbad på 60 °C i en time. Ta rypene ut av badet og skjær filetene fra skroget. Stek filetene i smør, så de får farge.

Bland så 2 dl multer med stekefettet som er igjen etter rypene i stekepannen. Smak til med salt og tilsett eventuelt en liten klype sukker. Når multene begynner å koke has 1 ss kaldt smør i. Visp smøret til sausen tykner.

Skrell gulrøttene og skjær dem i 2 cm tykke skiver. Kok dem i en 1-2-3-lake i 5 minutter.

Multesausen og gulrøttene er klare til å bli servert til rypefiletene. Pynt med karse og revet gulrot.

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' gourmetreise

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' gourmetreise