Laster innhold, vennligst vent..
Rustikke veggisburgere

I denne vegetarburgeren er soppen og linsene hovedingrediensen.

Foto: SVT

Rustikke veggisburgere

Denne oppskriften gir saftige og gode burgere som fungerer godt som erstatning for biff.

Slik gjør du

Kok opp 5 desiliter vann i en kasserolle. Tilsett linser og hirse. Kok på middels varme i elleve til femten minutter - eller til de er gjennomkokt og det ikke er mer vann igjen.

Skjær løken i båter mens linsene og hirsen koker. Ha 2 spiseskjeer av rapsoljen i en stekepanne på middels varme og surr løken til den er gylden og karamellisert.

Del soppen i skiver og stek den i resten av oljen på middels varme til væsken er fordampet og soppen har fått en fin farge.

Ha solsikkekjernene i en hurtigmikser og miks til det blir som mel. Bland i kokt hirse, linser, løk og stekt sopp sammen med tamari, svartpepper og hvitløk. Miks til en farse som er passe grov slik at du kan forme fine burgere.

Form burgerne med rene hender. Ha en skål med kaldt vann til å skylle hendene mellom hver, det hindrer farsen å henge fast. Det er fint om burgerne får tørke litt på utsiden før de stekes.

Grill eller stek burgerne til de har fått fin farge på begge sider. Server med raw majones og raw ketchup og friterte søtpoteter, samt surdeigsbrød og litt grønt.

Kilde: Elenore Bendel Zahn og Karoline Jönsson