Russisk pudding

Dessertpudding med tre typer alkohol. Men det er kun hvis du spiser hele selv at du bør la bilen stå, anbefaler brødrene Price.

Foto: Spise med Price / DR

Russisk pudding

Russisk pudding er dessert til mange på en gang. Den inneholder mye rom og konjakk, så den passer kanskje best til voksne. Brødrene Price lager sin versjon med lokalt brennevin laget på kirsebær og appelsin, og så litt rom.

Slik gjør du

Eggeplommene piskes hvite sammen med sukkeret. Sett bollen over vannbad. Tilsett sherry og annen alkohol. Varm opp massen til 85 grader mens du pisker til den legerer, «henger sammen».

Varm opp vannet i en liten gryte. Smelt gelatinen i vannet og bland den godt inn i eggemassen. Rør til massen er avkjølt.

Pisk 7,5 desiliter kremfløte til krem, og vend den inn i massen. Bland inn avrente og hakkede amarenakirsebær og resten av de syltede fruktene.

Smør en puddingform med olje og dryss den innvendig med eplekakerasp. Massen helles i formen og settes på kjøl i minimum seks timer – gjerne natten over.

Puddingen pyntes med pisket krem og eventuelt litt lake fra amarenakirsebærene.

OBS! Skulle man – mot formodning – spise hele puddingen selv, vil vi anbefale at man lar bilen stå.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat - egnsretter (Spise med Price)/DR