NRK Meny
Rundstykker med yoghurt
Foto: www.brodogkorn.no/ Alf Børjesson

Rundstykker med yoghurt

Slik gjør du

Rør sammen vann og byggmel. La stå i 30 minutter.

Rør inn yoghurt og olje, og det tørre blandet. Elt deigen ekstra godt sammen. La den stå lunt og tildekket i 45 minutter.

Arbeid deigen lett sammen og trill den til 2 pølser som hver deles i 12 like store emner. Trill jevne rundstykker som legges på ovnsbrett dekket med bakepapir. Bruk en spiss kniv eller saks og lag to snitt/et kryss i hvert rundstykke. Etterhev rundstykkene lunt og tildekket i ca. 1 time, til dobbel størrelse.

Forvarm stekeovnen til 220 °C. Dryss sammalt rug over og stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl dem på rist.

Kilde: www.brodogkorn.no