Klede til å pakke brød i

Det runde brødet pakker du inn i et fint klede og gir bort i gave.

Foto: Åse Madsen

Rundbrød bakt i jerngryte i ovn

Lurer du på hva du skal gi til den som har alt? Her er et gavetips som gleder både hjertet og ganen. Lages med ingredienser du allerede har i skapet!

Åse Madsen fra Nesttun i Bergen delte oppskrift på rundt brød og bilde av den fine innpakningen i programmet Radiokontakten på NRK P1+.

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene og hev i romtemperatur i 12 timer. Sett deigen om kvelden, så er det klart til å stekes dagen etter!

Når den har hevet slår du ned deigen med ei tresleiv og lar den stå og heve i 1,5 timer til.

Sett ovnen på 250 °C og sett inn jerngryta i ovnen så den blir varm. Ta jerngryten ut av ovnen og hell deigen i gryta (du trenger ikke å elte deigen og heller ikke smøre gryta).

Stek brødet i 30 min. med lokk! Slå så ned varmen til 200 °C. Ta av lokket og la brødet stå i ovnen i 15-20 minutter til, for å gi det en gyllenbrun farge på toppen.

Tips

Ønsker du et grovere brød kan du bytte ut deler av hvetemelet med grovt hvetemel og solsikkekjerner eller sesamfrø.

Kilde: Åse Madsen i Radiokontakten på NRK P1+