Rugbrød med poteter, løpestikkemajones og sprø potetchips

«Bare» en skive brød med poteter på? Nei, smørbrødet fra brødrene Price skal lages med de flotteste poteter, majones med løpstikke og sprøstekte chips på toppen.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Rugbrød med poteter, løpstikkemajones og sprø potetchips

En enkel oppskrift på et helt spesielt og meget lekkert smørbrød, toppa med friterte potetchips og hjemmelagd majones.

Slik gjør du

Spar 4–6 poteter til frityren, og kok resten møre sammen med litt løpstikke.

Varm macadamiaoljen til 50–60 grader og kjør den sammen med halvparten av løpstikken i en blender i 8–10 minutter. Sil oljen gjennom et klede, og la den avkjøles.

Pisk eggeplommen sammen med dijonsennep, epleeddik, salt og pepper. Pisk inn oljen, litt og litt av gangen, til majonesen får en passe konsistens. Smak til med finhakka løpstikke.

Skjær de rå potetene du la til side i tynne skiver, gjerne på en mandolin. Friter dem sprø i varm olje.

Smør rugbrød med smør, legg over kokte poteter i skiver, og topp med majones. Dryss finhakka sjalottløk og gressløk over til slutt, og legg til slutt på noen sprø potetchips på hver skive.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat/DR