Slik gjør du
Disse eggene kan du lage hvis du har et temperaturkontrollert vannbad. Sett det på 63 °C, og la eggene ligge der i 1,5 time. Hjemme er det lettere å posjere dem.
Posjerte egg
Sett en kjele med vann på komfyren, tilsett salt og en skvett eddik. La det koke, og ta kjelen av varmen. Knekk eggene ett etter ett i en sleiv. Visp en virvel i vannet og tilsett eggene. Når de flyter til overflaten er de klare.
Løft dem ut med en hullsleiv og legg dem til å tørke litt på et papir.
Ta silden ut av væsken, tørk den og skjær den fint på kantene. Skjær silden i biter og la den ligge i romtemperatur.
Smelt smør i en kjele, la det stå til du kjenner en god, nøttaktig aroma, og melkeproteinet har en lys brun farge. Sil av proteinet.
Hold smøret varmt i en kjele på komfyren.
Hakk løken fint og skjær gressløken enda finere.
Legg alt sammen opp på brødet. Slå klaret smør over. Avslutt med løk og gressløk.
Tips
Flere oppskrifter: