NRK Meny
Rubbed Norwegian salmon

Grillkullene ligger på hver side, ikke under laksen i midten. Sånn blir den indirekte grillet.

Rubbed Norwegian Salmon

Craig lager en norsk versjon av grillet laks. Gunnar Morsund står ved siden av og følger med.

Slik gjør du

Legg noen håndfuller hickory- eller mesquitefliser i vann i en halv time før du skal grille. Ha en håndfull med avrente hickory-fliser oppå grillkullene rett før laksen skal på grillen. Suppler med fler hickory-fliser et par ganger under grillingen.

Grilltid: ca. 20 minutter
Grillmetode: indirekte
Temperatur: middels lav

Bland sammen brunt sukker, dill, salt og pepper i en bolle.

Gni sukkerblandingen inn på kjøttsiden av laksen. Pakk laksen i plastfolie og ha den i kjøleskapet natten over.

Ta laksen ut av kjøleskapet 1 time før den skal på grillen.

Ta vekk plastfolien og legg laksen med skinnsiden ned på den kjølige delen av grillen. Ha på lokk.

La laksen ligge på grillen til den er gjennomstekt og passe fast i fisken (ca. 20 minutter).

Bruk et par stekespader til å ta laksen forsiktig ut av grillen.

Tips

  • Denne laksen kan brukes som middagsrett, gjerne med ris, potetsalat, brød eller salat ved siden av.
  • Bruk også til søndagsfrokost eller på koldtbord.
  • Craig er svak for en god, litt søtlig sennepsaus ved siden av.

Kilde: «Grillkongen Craig» av Craig Whitson