Slik gjør du
Skjær purreløken i tynne skiver og stek den myk i en panne med litt olje og smør. Legg den i en ildfast form.
Legg sildefiletene utover på bordet. Klipp bort ryggfinnene. Ha på salt og pepper. Riv over sitronskall og finhakket dill. Rull sammen filetene med skinnsiden ut, og legg dem tett i tett over purreløken.
Varm opp røykespon under lokk i en stekepanne, til det blir en kraftig røykutvikling. Sett den ildfaste formen i bunnen av en kald ovn. Sett pannen med røykesponet på risten over. Ta bort lokket og lukk ovnsdøren. La sild og purre kaldrøyke i 30 minutter.
Hell på fløte, salt og pepper. Settformen i ovnen og stek på 175 grader i cirka 15 minutter, eller til silden er 55 grader i kjernetemperatur og fløten har fått farge.
Stek svartkålen i en klatt smør, ha i en skvett vann og la det koke under lokk i et par minutter til den er blitt litt myk.
Kok potetene og mos dem eller press dem gjennom en potetpresse. Når du forsyner deg fra den ildfaste formen blander du de moste potetene med fløtesausen. Serveres med svartkål og rårørte tyttebær.
Tips
Hvis ovnen ikke er røyktett, kan du feste tape rundt ovnsdøren.