NRK Meny
Røykt laks med østers og agurk

Runde agurkskiver og spinatblad lager et fint mønster på toppen av brødskivene med røykelaks og østersdressing.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Røykt laks med østers og agurk

Paul Svensson lager sandwich i 1920-tallsstil. Disse små smørbrødene kalles London-sandwich. Det legges mye arbeid i presentasjonen. Smakene er gode og kjente.

Slik gjør du

Kjør østers, eggeplomme og finrevet pepperrot i en blender. Visp inn olje og smak til med salt og sitronsaft. Ha østersdressingen i en sprøytepose.

Smør brødskivene med smør, og dekk skiven med en tynn skive røykelaks.

Skjær tynne skiver agurk, bruk mandolin eller ostehøvel. Bruk en rund utstikker til å lage sirkler av agurk, ca. 2 cm i diameter. Lag sirkler i samme størrelse av spinatblad.

Trykk ut en sirkel av brødskiven med f.eks. et glass. Sprøyt over østersdressing på de runde smørbrødene, og legg på agurk og spinat i et blomstermønster.

Tips

Paul Svensson laget to slags London-sandwicher til tjuetallsfesten. Her er den andre.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE