NRK Meny
Røykt gjørs med agurksalat og rømme

Røykt gjørs med sylteagurk og rømmedressing.

Foto: Marika Hill / Five Corners Production

Røykt gjørs med agurksalat og rømme

Filip Langhoffs grillede og røykte forrett der gjørsen får en fin røyksmak av halm, frisk syre av syltet agurk og en rømmedressing med eple.

Slik gjør du

Røykt gjørs

Rens og skrap fisken. Salt gjørsen i saltlake (10 prosent) i en time.

Rull fisken inn i fuktig halm og bind den med hyssing. Legg fisken på grillen og grill på middels varme i cirka fire minutter på hver side under lokk. Fisken er ferdig når indre temperatur er 45 grader.

Agurksalat

Skjær agurkene i skiver. Ha på salt, sukker og eddik. La det stå i 20 minutter før servering.

Rømme med eple

Skjær eplene i terninger og finhakk dillen. Bland rømmen med epleterninger og dill. Smak til med salt og sitron.

Kilde: Filip Langhoff i TV-serien Frå jord til bord/YLE